Goedemorgen,
Vanochtend om 9.15 uur hebben we een nieuwe meting ijsdikte van de ijsbaan gedaan. Er liep op dat moment meer dan 200 kg op de baan, het ijs scheurde onder onze voeten. Er lag 5 cm dikte ijs, gemeten op diverse meetpunten. Om een vertrouwde ijsvloer te hebben moet er minimaal 7 cm ijsdikte zijn Wij als natuurijsmeesters, concluderen dat het niet vertrouwd is om een massa op deze ijsvloer te laten schaatsen.
Een probleem op de ijsbaan is dat het deel tegen het zwettebos minder snel ijsgroei geeft. Een reden hiervan zou kunnen zijn, dat het daar iets minder vrieskou geeft. Als we zouden besluiten jeugd te laten schaatsen , zullen er zonder meer ook ouders het ijs mee opgaan, met alle gevolgen van dien. De hoogte van het water op de ijsbaan varieert van 5 tot 20 cm, behalve aan de kant links van het gebouw, daar loopt een sloot, voor afvoer van het regenwater. Hier is een diepte van minimaal 1.50 meter. Als bestuur zijn we verantwoordelijk, en ook als natuurijsmeesters, een vertrouwde ijsvloer te leveren.
Als bestuur en vrijwilligers willen niets liever dan dat er op de ijsbaan geschaatst kan worden. Daarom ook deze uitleg.
Jacob Akkerman
Voorzitter IJsclub Sneek 1871

Posted in: ijsnieuws.
Last Modified: januari 22, 2017